Ingredience:
- 400g čerstvých (očištěných) nebo mražených fazolek
- 3 velká vejce
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíci dijonské hořčice
- špetku cukru
- 5 lžic olivového oleje
- 6 ančoviček, podélně rozpůlených
- sůl a pepř
Postup:
Fazolky povařte v osolené vodě nebo v páře 6–8 minut, aby zkřehly. Pak je na cedníku prolijte studenou vodou – zachovají si díky tomu křupavost a jasnou barvu. Nechte je oschnout na kuchyňském papíru. Mezitím uvařte vejce. Po 4 minutách je ochlaďte pod proudem vody a oloupejte. V misce prošlehejte ocet, hořčici, cukr, olej a trochu soli a pepře. Fazolky rozdělte na talíře, na každou porci položte půlku vejce a ještě ho ozdobte proužky ančoviček. Zakápněte trochou hořčičné zálivky, případně dochuťte pepřem.
Zdroj: www.apetitonline.cz