Pstruh s citronovou kůrkou

Pstruh s citronovou kůrkou

      Ingredience:

  •  pstruh 4 kusy (celkem asi 600 g)
  •  olej olivový 2 lžíce
  •  citronová kůra (nastrouhaná, trochu)
  •  pepř (mletý)
  •  sůl
  •  citron (na dochucení)

 NA PŘÍLOHU:

  • brambory 4 kusy (velké, uvařené ve slupce)
  • rajčata 2 kusy
  • máslo bylinkové 1 lžíce
  • olej olivový 2 lžíce
  • ústřicová omáčka 1 lžička
  • pepř (mletý)
  • sůl

Postup:

Pstruhy omyjeme, očistíme, odřízneme jim hlavy a nožem je napříč po obou stranách nařízneme. Potřeme je olejem, osolíme, opepříme a pomalu je opečeme z obou stran na kraji grilu. Uvařené brambory oloupeme, potřeme polovinou oleje, osolíme a zprudka je opečeme na středu grilu ze všech stran dozlatova. Pak na kraj grilu položíme hlubokou pánev s bylinkovým máslem, vložíme do ní grilované brambory, rozšťoucháme je a dochutíme solí a pepřem. Omytá rajčata nakrájíme nadrobno, smícháme je se zbylou lžící olivového oleje a ústřicovou omáčkou a opepříme. Pstruhy rozdělíme na talíře, posypeme je trochou strouhané citronové kůry a podáváme s brambory, rajčaty a citronem na dochucení.

 

Zdroj: www.igurmet.cz